First slide
Αρχική | Στήθος | Κλασσική Σμίκρυνση Στήθους

Κλασσική Σμίκρυνση Στήθους

Τι είναι η κλασσική σμίκρυνση στήθους;

Με την επέμβαση αφαιρείται από το στήθος περίσσεια λίπους, αδένα και δέρματος με σκοπό να πετύχουμε ένα στήθος ανάλογο σε μέγεθος και σχήμα με το υπόλοιπο σώμα σας και να ανακουφίσουμε τη γυναίκα από τα λειτουργικά προβλήματα που σχετίζονται με το μεγάλο στήθος.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Συμπτώματα της μεγαλομαστίας ή γιγαντομαστίας περιλαμβάνουν:

Στήθος δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα Πόνος στον αυχένα, στους ώμους και στη μέση Βαθιά εντυπώματα στο δέρμα των ώμων από βαρύ ή κρεμασμένο στήθος με τις θηλές να έχουν κατεύθυνση προς τα κάτω Δερματικό ερεθισμό ή μυκητιάσεις στην υπομάστια πτυχή Ασύμμετρα στήθη Δυσκολία στην αναπνοή στην κατάκλιση

Με την επέμβαση αυτή πετυχαίνουμε να σας απαλλάξουμε από αυτά τα προβλήματα, ανορθώνουμε το στήθος, μικραίνουμε τις θηλές εάν χρειάζεται, δίνουμε ένα καλύτερο σχήμα στο στήθος και έτσι είναι σε σωστότερη αναλογία με το υπόλοιπο σώμα. Η σωματική άσκηση και οι καθημερινές δραστηριότητες γίνονται πιο άνετες και εύκολες. Το ντύσιμο γίνεται ευκολότερο και πλέον το μεγάλο και βαρύ στήθος παύει να ενοχλεί τη γυναίκα.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Στον προεγχειρητικό έλεγχο ζητούμε να γίνει και μαστογραφία για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ύποπτης βλάβης. Εξάλλου το αφαιρούμενο στήθος εξετάζεται πάντοτε ιστολογικά για παν ενδεχόμενο ύπαρξης κακοήθειας. Συνήθως η επέμβαση γίνεται με ελαφρά γενική αναισθησία και διαρκεί 3-4 ώρες. Συνήθως η γυναίκα πηγαίνει σπίτι της την ίδια ημέρα. Σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με προβλήματα υγείας ή πολύ μεγάλο στήθος η ασθενής διανυκτερεύει στην κλινική. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την κλασσική σμίκρυνση του στήθους και η κάθε μια καταλήγει σε διαφορετική τοποθέτηση των ουλών. Η προτεινόμενη τεχνική για κάθε ασθενή εξαρτάται από το μέγεθος του υπάρχοντος στήθους, δυνατότητα θηλασμού για τις νέες γυναίκες, τη διατήρηση της αίσθησης της ουλής και τη δημιουργία ενός ωραίου φυσιολογικού στήθους.

Εκτός της κλασσικής σμίκρυνσης στήθους ο κ. Σταματίου προσφέρει ως εναλλακτική λύση τη σμίκρυνση με λιποαναρρόφηση χωρίς ουλές στις εξής περιπτώσεις:

Στήθος με μεγάλη αναλογία λίπους σε σχέση με τον αδένα Δεν παρατηρείται πτώση της θηλής Γυναίκες που δεν είναι αδύνατες Γυναίκες στην εμμηνόπαυση Καλή ποιότητα δέρματος χωρίς ραγάδες Ασύμμετρο στήθος Ενδιαφέρει πρωτίστως η ελάφρυνση του στήθους και όχι η αλλαγή του σχήματος Ιστορικό χηλοειδών και υπερτροφικών ουλών Συντομότερη επέμβαση με τοπική αναισθησία και υπνοχαλαση για γυναίκες με λειτουργικά προβλήματα από το βάρος του στήθος που έχουν επιβαρημένο ιατρικό ιστορικό η είναι ηλικιωμένες

Σμίκρυνση στήθους με λιποαναρρόφηση θα δημιουργούσε ένα στήθος ιδίου σχήματος με το προϋπάρχον, ελαφρύτερο με αισθητή ανόρθωση και χωρίς ουλές.

Η ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Μετά την επέμβαση όλες οι γυναίκες νιώθουν την ελάφρυνση του στήθους τους και την διευκόλυνση τους στη σωματική άσκηση και τις καθημερινές δραστηριότητες τους. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7-10 μέρες, η χρήση του στηθόδεσμου μετά την πρώτη εβδομάδα είναι προαιρετική. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος τις πρώτες μέρες και η επιστροφή στην εργασία είναι δυνατή μετά από 3 μέρες.