First slide
Αρχική | Στήθος | Σμίκρυνση Στήθους Χωρίς Ουλές

Σμίκρυνση Στήθους Χωρίς Ουλές

Τι είναι η Σμίκρυνση στήθους χωρίς ουλές;

Η λιποαναρρόφηση ελαττώνει το μέγεθος του στήθους αφαιρώντας περιττό λίπος. Εάν υπάρχει αρκετή ελαστικότητα του δέρματος η αφαίρεση του λίπους δημιουργεί μια αισθητή ανόρθωση του στήθους.

Πλεονεκτήματα

δημιουργεί μια αισθητή ανόρθωση του στήθους. Πλεονεκτήματα Πλεονεκτήματα της σμίκρυνσης του στήθους με λιποαναρρόφηση σε σχέση με την κλασσική σμίκρυνση στήθους

Απουσία ουλών Μικρότερη επέμβαση-ταχύτερη ανάρρωση

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση έχουν στήθη που περιέχουν μεγάλη αναλογία λίπους. Εάν το στήθος περιέχει κυρίως αδένα τότε η κλασσική σμίκρυνση στήθους ίσως είναι η καταλληλότερη επιλογή επέμβασης. Η περιεκτικότητα του στήθους σε λίπος μπορεί να ελεγχτεί με μαστογραφία.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για την επέμβαση

Δεν παρατηρείται πτώση της θηλής Γυναίκες που δεν είναι αδύνατες Γυναίκες στην εμμηνόπαυση Καλή ποιότητα δέρματος χωρίς ραγάδες Ασύμμετρο στήθος Ενδιαφέρει πρωτίστως η ελάφρυνση του στήθους και όχι η αλλαγή του σχήματος Ιστορικό χηλοειδών και υπερτροφικών ουλών Συντομότερη επέμβαση με τοπική αναισθησία και υπνοχάλαση για γυναίκες με λειτουργικά προβλήματα από το βάρος του στήθους που έχουν επιβαρημένο ιστορικό η είναι ηλικιωμένες

Η σμίκρυνση του στήθους με λιποαναρρόφηση θα δημιουργήσει ένα στήθος ιδίου σχήματος με το προϋπάρχον, ελαφρύτερο με αισθητή ανόρθωση και χωρίς ουλές.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Ο Σταματίου πραγματοποιεί αυτήν την επέμβαση από το 1998 στην Αμερική. Απαιτείται μια τομή ενός εκατοστού σε κάθε στήθος. Χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνική λιποαναρρόφησης με τη χρήση υπερήχων και tumescent αφαιρείται μόνο το λίπος αφήνοντας τον αδένα άθικτο και έτσι ελαττώνεται το μέγεθος του στήθους .το υπάρχον δέρμα συρρικνώνεται και προσαρμόζεται στο μικρότερο μέγεθος του στήθους ανεξάρτητα από το βαθμό σμίκρυνσης και την ηλικία του ασθενούς. Με την τεχνική αυτή ο κ. Σταματίου αφαιρει κατά μέσο όρο 600cc σε λίπος από κάθε στήθος αφήνοντας τον αδένα άθικτο. Μετά την επέμβαση και μετά την υποχώρηση του οιδήματος το δέρμα συρρικνώνεται δραματικά και παρατηρείται ανόρθωση της θηλής από 2-10 εκατοστά. Αυτή η ανόρθωση παρατηρείται σε όλες τις επεμβάσεις, ο βαθμός της όμως εξαρτάται από την ελαστικότητα του δέρματος.

Πλεονεκτήματα της σμίκρυνσης χωρίς ουλές σε σχέση με την κλασσική σμίκρυνση στήθους:

Γρήγορη ανάρρωση- επιστροφή στην εργασία σε 3 ημέρες Βελτίωση του σχήματος του στήθους Απουσία ουλών Άριστη επιλογή για ασθενείς με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό όπως υπέρταση, διαβήτης, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυασθένεια

Η σμίκρυνση με λιποαναρρόφηση είναι ιδανική για διόρθωση του ασύμμετρου στήθους χωρίς ουλές μια κατάσταση που ενοχλεί ακόμα και νέες κοπέλες. Τις περισσότερες φορές αυτή η ασυμμετρία του στήθους περνάει απαρατήρητη από άλλους γιατί το στήθος είναι καλυμμένο. Παρόλα αυτά πολλές γυναίκες ακόμα έφηβες νιώθουν άβολα και θέλουν τα στήθη τους να είναι πιο όμοια.

Στήν κλασσική μέθοδος σμίκρυνσης στήθους οι ουλές μπορεί να είναι εκτεταμένες γύρω από τη θηλή και στην υπομάστια πτυχή κάτι το οποίο μερικές γυναίκες δε δέχονται.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Η διάρκεια της επέμβασης είναι μία ώρα και φεύγετε από την κλινική την ίδια μέρα. Μετά την επέμβαση φοράτε συνέχεια στηθόδεσμο για δύο εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, το πρήξιμο του στήθους όμως υποχωρεί σταδιακά σε 4-6 εβδομάδες.