First slide
Αρχική | Σώμα | Κοιλιοπλαστική – Μίνι Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική - Μίνι Κοιλιοπλαστική

Τι είναι η κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική αποσκοπεί στη βελτίωση της σιλουέτας της κοιλιάς. Παράγοντες που οδηγούν σε προβλήματα της εμφάνισης του κοιλιακού τοιχώματος είναι η εγκυμοσύνη, η αυξομείωση του βάρους, η ποιότητα του δέρματος και η ηλικία ακόμα και η ύπαρξη κάποιας κήλης του κοιλιακού τοιχώματος. Αυτοί οι παράγοντες έχουν ως αποτέλεσμα πιθανώς τη χαλάρωση του δέρματος, απώλεια της σιλουέτας της κοιλιάς ή ραγάδες και γενικά δίνουν την εμφάνιση μιας δύσμορφης κοιλιάς. Οι μύες της κοιλιάς κυρίως από εγκυμοσύνη μπορεί να χαλαρώσουν και να δημιουργήσουν μια παραμόρφωση που δεν οφείλεται απαραίτητα σε χαλάρωση δέρματος ή περίσσεια λίπους. Ανάλογα με τον σωματότυπο το πρόβλημα μπορεί να είναι εντονότερο στην εμφάνιση της κοιλιάς χωρίς ρούχα ή όταν η γυναίκα είναι ντυμένη ή και τα δύο

Ανάλογα με το είδος του προβλήματος η κοιλιοπλαστική λοιπόν μπορεί να πετύχει τα εξής:

Σύσφιξη και λείανση χαλαρού κοιλιακού δέρματος
Να επαναφέρει στη θέση τους χαλαρούς κοιλιακούς μύες μετά από εγκυμοσύνη
Διόρθωση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος

Για ποιους είναι κατάλληλη η κοιλιοπλαστική;

Αρχικά είναι απαραίτητο να καθοριστούν με τον πλαστικό χειρουργό για την περίπτωση σας ρεαλιστικές προσδοκίες από το αποτέλεσμα διαλέγοντας τον κατάλληλο τύπο κοιλιοπλαστικής. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η κοιλιοπλαστική δεν είναι εναλλακτική λύση για την απώλεια βάρους. Ιδανικοί υποψήφιοι θεωρούνται αυτοί που έχουν σταθερό βάρος.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΧΑΛΑΡΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑΣ ΛΙΠΟΥΣ ΣΥΣΦΙΞΗ ΧΑΛΑΡΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΜΥΩΝ

Η επέμβαση

Διακριτικές ουλές, συμπλησίαση κοιλιακών μυών, χωρίς παροχετεύσεις, χωρίς παραμονή στην κλινική!

Ο Κος Σταματίου θα σχεδιάσει μαζί σας την επέμβαση λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές σας ανάγκες. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε φωτογραφίες άλλων ασθενών μας πριν και μετά την κοιλιοπλαστική. Να είστε σίγουροι ότι ο Κος Σταματίου με πείρα πάνω από 25 χρόνια θα σας προτείνει μια επέμβαση η οποία θα έχει ένα αποτέλεσμα φυσικό, αισθητικά ευχάριστο και αρμονικό με τις υπόλοιπες καμπύλες του σώματος σας. Η κοιλιοπλάστικη μπορεί να σας δώσει επίπεδη κοιλία, πιο λεπτή μέση και πολλές φορές ένα νεανικό και ανορθωμένο εφήβαιο. Γενικά η τομή είναι οριζόντια συνήθως διπλασία σε μήκος της τομής της καισαρικής και κρύβεται μέσα στ εσώρουχο. Η περίσσεια του δέρματος και λίπους αφαιρούνται και οι κοιλιακοί μύες συμπλησιαζονται εάν είναι απαραίτητο. Πολλές φορές η επέμβαση συμπληρώνεται και με λιποαναρρόφηση της κοιλιάς και της μέσης. Από το 2011 ο Κος Σταματίου χρησιμοποιεί μια ειδική τεχνική καταργώντας την ανάγκη τοποθέτησης παροχετεύσεων μετά την επέμβαση. Με προσεκτική προετοιμασία και παρακολούθηση μπορούμε να σας στείλουμε σπίτι σας το ίδιο απόγευμα χωρίς να χρειαστεί να διανυκτερεύσετε στη κλινική.

Μίνι Κοιλιοπλαστική

Γρηγορότερη ανάρρωση για μικρότερου βαθμού προβλήματα

Μερικές φορές ακόμα και με δίαιτα είναι δύσκολο να περιορίσει κανείς το επιπλέον βάρος η να απαλλαγεί από το χαλαρό δέρμα που είναι αποτέλεσμα εγκυμοσύνης ή μεγάλης απώλειας βάρους. Για αυτά τα άτομα η μίνι κοιλιοπλαστικη είναι η μια εναλλακτική λύση. Σε αυτή την επέμβαση αφαιρείται λιγότερο δέρμα, ο ομφαλός μένει στη θέση του η μετατοπίζεται εσωτερικά προς τα κάτω κατά 2-3cm, οι κοιλιακοί μύες δεν συμπλησιάζονται και παροχετεύσεις δεν χρησιμοποιούνται. Με τον τρόπο αυτό η ανάρρωση είναι γρηγορότερη και η οριζόντια τομή είναι μικρότερη. Πηγαίνετε σπίτι σας το ίδιο απόγευμα μετά την επέμβαση. Για ασθενείς εκτός Θεσσαλονίκης μπορούμε να σας συστήσουμε ξενοδοχεία κοντά  στο ιατρείο μας και το Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Τι ισχύει για την ανάρρωση;

Την ανάρρωση για κοιλιοπλαστική με συμπλησίασμα κοιλιακών μυών την υπολογίζουμε σε μια εβδομάδα και για την μίνι κοιλιοπλαστική στις 3-4 ημέρες. Μετά την επέμβαση σας δίνουμε λεπτομερείς οδηγίες και σας ξαναβλέπουμε στο ιατρείο σε 1-2 ημέρες. Είναι σημαντικό να σηκωθείτε και να περπατήσετε την επόμενη μέρα από την επέμβαση και να επιστρέψετε χαλαρά στην καθημερινότητα σας άμεσα. Μετά την επέμβαση συνιστάται να φοράτε μια ειδική ζώνη στην κοιλιά σας για να είστε πιο άνετοι και να αναρρώσετε γρηγορότερα. Τα ράμματα τα οποία είναι υποδόρια και δεν αφήνουν σημάδια αφαιρούνται σε 7-10 ημέρες. Θα χρειαστείτε ανάπαυση τις πρώτες ημέρες αν και πολλοί ασθενείς νιώθουν άνετα να είναι πιο κινητικοί. Μπορείτε να κάνετε ντους τη δεύτερη ημέρα μετά την επέμβαση.