First slide
Αρχική | Σώμα | Μετά Από Μεγάλη Απώλεια Βάρους

Μετά Από Μεγάλη Απώλεια Βάρους

Πλαστική Χειρουργική Μετά Από Μεγάλη Απώλεια Βάρους

Τι είναι η πλαστική χειρουργική μετά από μεγάλη απώλεια βάρους;

Όταν κάποιος χάσει βάρος με άσκηση και δίαιτα ή μετά από μία επέμβαση για την απώλεια βάρους, πολλές φορές λόγω της περίσσειας δέρματος  ή και τοπικού λίπους η εμφάνιση του σώματος δεν  είναι η αρμονική ή αλλά και σε πολλές περιπτώσεις είναι ενοχλητική. Με τις διάφορες επεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε μπορούμε να πετύχουμε σύσφιξη διαφόρων περιοχών του σώματος με ουλές που τις περισσότερες φορές είναι κρυμμένες ή συγκαλυμμένες στο εσώρουχο.

Ποιες περιοχές μπορούμε να βελτιώσουμε με αυτές τις επεμβάσεις;

Λίφτινγκ κάτω σώματος: αφαιρεί σε μια επέμβαση περιττό δέρμα και λίπος και κάνει σύσφιξη σε κοιλιά, γλουτούς, μέση, μηρούς έσω και έξω. Λίφτινγκ άνω σώματος: αφαιρεί σε μια επέμβαση περιττό δέρμα και λίπος και κάνει σύσφιξη σε στήθος, κάτω από τις μασχάλες και περιοχή του σουτιέν στη ράχη. Μέρος της περίσσειας των ιστών κάτω από τη μασχάλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αναπλήρωση του όγκου του στήθους. Κυκλοτερής κοιλιοπλαστική (Tanga lift): βελτιώνει συγχρόνως την εμφάνιση κοιλιάς, γλουτών, μέσης και μηρών έξω. Ανόρθωση μηρών Βραχιονοπλαστική Ανόρθωση στήθους Λίφτινγκ προσώπου

Πότε γίνεται;

Τυπικά τα άτομα πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από αυτές τις επεμβάσεις και να έχουν σταθεροποιήσει το βάρος τους για τουλάχιστον έξι μήνες. Έτσι σιγουρεύονται περίπου για το τελικό τους βάρος και δίνουν την ευκαιρία στο παραπανήσιο δέρμα να ρικνωθεί με αποτέλεσμα οι μεγάλες ατέλειες να βελτιωθούν σε ένα βαθμό από μόνες τους και μικρότερες ατέλειες να βελτιωθούν σε τέτοια επίπεδα ώστε η όποια επέμβαση να θεωρείται απαραίτητη.

Οι επεμβάσεις;

Τις περισσότερες φορές το λίφτινγκ του κάτω σώματος επικεντρώνεται στην αφαίρεση περίσσειας δέρματος και τη δημιουργία ενός σφριγηλότερου σώματος. Πολλές φορές αυτή η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση στη μέση, στους μηρούς, στο εφήβαιο και πάνω από τους γλουτούς.

Το λίφτινγκ του κάτω σώματος μπορεί να συνδυαστεί με κλασσική κοιλιοπλαστική και λίφτινγκ μηρών. Στο λίφτινγκ του άνω σώματος η ανόρθωση του στήθους συνδυάζεται με αφαίρεση περίσσειας ιστών κάτω από τη μασχάλη, οι οποίοι, μπορούν να μεταφερθούν στο στήθος για αναπλήρωση του απολεσθέντος όγκου εάν κρίνεται απαραίτητο. Η επέμβαση μπορεί να επεκταθεί και σε αφαίρεση περίσσειου ιστού από τη ράχη με μια τομή στη γραμμή του σουτιέν.

Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται με γενική αναισθησία.

Τι ισχύει για την ανάρρωση;

Ασφάλεια, άνεση και επιτυχία της επέμβασης είναι οι προτεραιότητες του Κ. Σταματίου και των συνεργατών του. Οι επεμβάσεις λίφτινγκ του σώματος συνήθως κρατούν αρκετές ώρες και η ανάρρωση μπορεί να πάρει 2-3 εβδομάδες. Παραμονή 1-2 ημέρες στην κλινική είναι απαραίτητη. Μετά την επέμβαση θα λάβει λεπτομερείς μετεγχειρητικές οδηγίες για να ελαττωθεί η πιθανότητα οποιασδήποτε επιπλοκής. Άσκηση με ή χωρίς βάρη πρέπει να αποφευχθεί για 3-4 εβδομάδες. Συμπιεστικές κάλτσες ή ζώνη χρησιμοποιούνται για 2 εβδομάδες για να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα αυτών των επεμβάσεων είναι ορατά άμεσα, χρειάζονται όμως αρκετούς μήνες μέχρι να δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Τοπικά μουδιάσματα και η αίσθηση του τεντωμένου δέρματος θα βελτιωθούν με τον καιρό. Μπορεί να πάρει περίπου ένα χρόνο για τις ουλές να ροζίσουν και να πάρουν τελικά το χρώμα του δέρματος. Τα αποτελέσματα θα έχουν διάρκεια με την προϋπόθεση ότι διατηρείται το σωματικό σας βάρος σταθερό.